FlexSlider

Kudarc vagy sem?

Kudarcba fulladt egy projekt. Na jó, ez így teljesen nem igaz.

Szóval úgy volt, hogy az igazgató megígérte, hogy biztosít 1,5 órára az egyetem falai közé egy felsős osztályt. A folyamat lassan ment, a kurzus során is egyeztetni kellett, hogy mit is szeretnénk, az igazgatónak is szüksége volt arra, hogy tudja, mire bólint rá. Aztán koncepció is meglett, az igazgató is megkapta amit kért. Úgy fogalmazott, hogy "előkészítem a terepet, majd hívja fel a felsősökért felelős igazgatóhelyettest a jövő hét folyamán". Nos, fel is hívtam, a program előtt egy nappal, mivel korábban nem is tudtam volna, külföldön volt. Először nem tudta miről van szó, nagyjából elmondtam, majd beszélt az igazgatóval és visszahívott. Kiderült, hogy az igazgató küldött értesítést, hogy ez az egész most nem fog tudni megvalósulni. Hogy kinek küldött az nem derült ki: nekem és a kurzus vezetőjének egészen biztosan nem. Pánik. Másnap program. Felcsillant egy szikra, hogy egy másik iskolában, "kihelyezett" KÉM program keretében megvalósulhatna, ám pár óra egyeztetés, gondolkodás, telefonálgatás után ezt a kurzus tagjaival közösen elvetettük.

Hogyan tovább? Az alkalmat megtartjuk! Felkeresünk egy másik felsős osztályt, és felajánljuk nekik ezt a lehetőséget. Minden kivan hozzá most már dolgozva: csak egy időpont és egy osztály kell a programhoz. Ez most nem jött össze és persze van némi keserű szájíz és néhány kérdőjel is a történetben. Ez, azt hiszem ezzel jár.

Tanulság számtalan van: a koncepciót minél hamarabb lefektetni, a programot kidolgozni, az időponttal és a koncepcióval megkeresni konkrét iskolát, és mondjuk írásban rögzíteni a született megegyezést. 

A KÉM programjai még gyerekcipőben járnak, viszont izgalmas, hogy ezekből a "kudarcokból" is képesek vagyunk felállni és azt hiszem ezzel az egésszel most rengeteget tanultam.

Egyébként érthető ez az egész: képzeljük el, hogy a gyerekek egyik napról a másikra, csak úgy kihagynak tanórákat! Mondjuk egy fontos matematikát, vagy magyar órát. Enélkül fog nyáron elmenni szünetre? Na ne. (Iróniát érezni és: nem egyéneket kritizálok, az egész rendszer rém rugalmatlan és a helyzethez képest az igazgatóhelyettes tényleg küzdött az ügyért. Csak hát ...)

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA

Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Kép CAPTCHA